Waarom een schilder inschakelen?

Vakkennis en ervaring

Er zijn zeker verschillen tussen een professionele schilder en een doe het zelver. Vakkennis en ervaring zijn de twee grootste factoren die meespelen om een vakman in te schakelen. Iedere klus is weer anders, maar een goede vakbekwame schilder zal absoluut kwalitatief beter werk afleveren. Niet alleen de opleiding en de kennis van de materialen, maar ook de ervaring telt mee. Een professionele schilder gaat na de afgeleverde schilderklus weer door naar het volgende karwei. En doet door de jaren heen, op deze manier veel ervaring op.

Het voorwerk

Het grootste werk bij het schilderwerk in Breda, is vaak het voorwerk. Hoe beter het voorwerk wordt verricht, des te mooier wordt het eindresultaat. Het stappenplan hanteren is absoluut noodzakelijk. Wanneer er bijvoorbeeld niet goed wordt ontvet, en niet goed wordt geschuurd, zal de verf niet lang blijven zitten. Dit is iets wat niet mag gebeuren, omdat het een verspilling is van de gewerkte uren en het materiaal. Een vakman doet geen concessies aan het voorwerk en aan het gereedschap, om het beste resultaat te kunnen bereiken voor de klant en zijn eigen reputatie.

waarom schilderwerk

waarom schilderwerk

Oog voor detail

Ook zaken die niet zichtbaar zijn worden door een schilder geschilderd. Natuurlijk wordt er gekeken en geoordeeld naar de zaken die zichtbaar zijn. De kozijnen en de daklijsten zijn zaken die het meeste opvallen aan de buitenkant van een woning, samen met de kitranden rond een kozijn. Maar, ook is het belangrijk dat er bovenop het raamwerk van de naar buiten draaiende ramen wordt geschilderd. Wanneer een raam open blijft staan tijdens een regenbuitje, is dit de plek waar de regendruppels als eerste terecht komen. Een schilder weet hoe belangrijk ook deze plek is, en zal deze niet overslaan.

Goed werk, goed gereedschap

De materialen die nodig zijn om goed schilderwerk af te leveren zijn overzichtelijk. Maar de materialen en gereedschappen die een vakman bij zich heeft zijn doorgaans beter van kwaliteit dan dat een hobbyist in zijn of haar bezit heeft. Zo levert bijvoorbeeld een goede schuurmachine het juiste resultaat wat nodig is om goed werk af te kunnen leveren. Ook plamuurmessen en verfkrabbers zijn een wereld op zich. Een schilder heeft de juiste gereedschappen in zijn of haar koffer bij zich, zonder mis te grijpen, en gewoon lekker door te kunnen werken.

Gegarandeerd en goed werk

Een vakman zal goed werk leveren, en wanneer er iets mis is met het schilderwerk, zal het na overleg kunnen worden hersteld. Garanties voor het werk en het materiaal zijn prettig om te hebben, mocht er iets niet in orde zijn. Fouten kunnen worden gemaakt, maar wanneer er goed gecommuniceerd wordt tussen de klant en de schilder kunnen heel wat zaken gewoon worden opgelost. Een schilder inschakelen is gewoon verstandig om te doen. Want een vakman levert kwalitatief goed werk wat jarenlang meegaat, en geeft garanties op de geleverde arbeid en het gebruikte materiaal.