Inspiratie voor een Bohemien interieur

Ieder soort interieur heeft zijn eigen kenmerken, een Bohemien interieur staat vooral bekend als een stijl waarbij veel mag. Het is een stijl die zorgt dat je een vakantiegevoel in eigen huis krijgt, met felle grafische prints, kleurcombinaties waar je niet direct aan zou denken en glimmende spullen. Er is alle ruimte om jouw vakantiesouvenirs te verwerken in je interieur.

Combineren mag

Wil je je niet beperken tot één of twee accentkleuren, zoals in de meeste andere interieurstijlen? Bij een Bohemien interieur mogen er veel meer. Ook kleurcombinaties die in andere stijlen niet kunnen. Nu zul je misschien denken dat dit een heel druk effect geeft, maar dat hoeft helemaal niet. Er wordt ook veel met pastelkleuren en groen gewerkt en die zorgen dat er een balans met de fellere kleuren ontstaat. Houd je wel van Bohemien elementen, maar wil je toch een iets rustiger geheel? Zorg dan dat je de basis, zoals je vloer en muren rustig houdt. Dan kun je met de accessoires en meubels uitpakken en blijft het toch een rustig geheel. Liever helemaal Bohemien gaan? Dat mag natuurlijk ook, dat is het fijne van deze woonstijl, heel veel mag.

Vooral in landen als Frankrijk en Italie zie je de Bohemien stijl terug

 

Materialen voor een Bohemien stijl

In een Bohemien interieur wordt veel met planten, stoffen en warme kleuren gewerkt. Daarom passen natuurlijke materialen zoals rotan en hout hier perfect bij. Hout mag er zeker ook doorleefd uitzien bij deze stijl, dat voegt alleen maar meer toe aan de sfeer. Qua stoffen mogen zeker glanzende stoffen en fluweel, maar ook lekker donzige kussentjes en Oosterse kleden met franjes mogen niet ontbreken.

Ga voor prints

Een bohemien interieur is pas af als je een paar meubelstukken met fraaie grafische prints toevoegt. Marokkaanse of Oosterse kleden aan de muur, of op de grond. Mooie kussens met een printje, het voegt allemaal wat toe aan het echte bohemien sfeertje. Voeg tot slot nog wat glimmende accessoires toe met gouden of zilveren accenten en je interieur is helemaal af!