In welke stijl laat jij je tuin aanleggen?

Een tuin is voor Nederlanders een belangrijk onderdeel van de woning. Wanneer de zon gaat schijnen bevinden we ons overdag veelal in de tuin, genietend van het mooie weer. Om te kunnen genieten van het mooie weer is het van belang dat je tuin op orde is en je tevreden bent met de uitstraling van je tuin. Er zijn verschillende situaties in te beelden wanneer je een tuin (opnieuw) laat aanleggen. Zo kan het zijn dat je nieuwbouwhuis net is opgeleverd en er nog niet eens een afscheiding is geplaatst. Maar het kan ook zijn dat je huidige tuin aan een opknapbeurt toe is of je totaal wat anders wil.

Er zijn verschillende stijlen op basis waarvan jij je tuin kan laten aanleggen. Hoveniers kunnen je helpen om hierbij keuzes te maken tussen bijvoorbeeld planting en materiaalgebruik. In deze blog vertellen we je meer over de stijlen waarmee jij jouw tuin weer een nieuw leven in kan blazen.

Moderne tuin

De vormgeving, beplanting en het materiaalgebruik heeft invloed op de sfeer die je creëert in de tuin. Wanneer je voor een moderne tuin kiest, gebruik je grote tegels met een strakke vormgeving. De planten in de moderne tuin zijn veelal hetzelfde. Dit zorgt voor rust en maakt de tuin één geheel.

Voor wat voor type tuin kies jij?

Voor wat voor type tuin kies jij?

Landelijke tuin

In tegenstelling tot een moderne tuin heeft een landelijke tuin juist een losse vormgeving. Ook wordt er meer gevarieerd in beplanting zodat er een speels en natuurlijk effect wordt gecreëerd. Het gebruiken van grind en ronde lijnen zorgen ervoor dat er meer spanning komt in de tuin.

Kindertuin

Een kindertuin gaat nog een stapje verder dan de landelijke tuin. Deze tuin moet namelijk tegen een stootje kunnen. Gras is de perfecte ondergrond waar kinderen op kunnen spelen. Uiteraard mogen speeltoestellen niet ontbreken in een kindertuin. Ook een terras waar de ouders kunnen ontspannen en tegelijkertijd een oogje in het zijl kunnen houden behoort tot deze stijl.

Romantische tuin

Bij een tuin met een romantische uitstraling is zitruimte een belangrijk aspect. Ook is rust en vallend water op de achtergrond een typisch kenmerk van een romantische tuin. De beplanting mag speels en kleurrijk zijn.