Hoe zorg ik dat mijn kamer ruim lijkt?

Hoe groot je kamer eruit ziet, wordt zeker niet alleen bepaald door het aantal vierkante meters. Er zijn allerlei dingen die je kan doen om je kamer optisch groter te maken. In dit artikel geven we je 6 belangrijke tips.

1: Hoe meer licht, hoe beter

Licht geeft een ruimtelijk gevoel. Zorg er daarom voor dat er zoveel mogelijk licht je kamer in komt. Zet dus geen grote decoratie voor je raam en ga voor lichte vitrages, gordijnen of andere raambekleding. Of laat de ramen gewoon onbedekt. Heeft de kamer een buitenraam die aan je tuin grenst? Zorg er dan voor dat er geen grote beplanting voor het raam staat die het licht tegenhoudt.

2: Spiegels

Spiegels laten je kamer groter lijken en weerkaatsen licht, waardoor je kamer ook weer een stukje lichter wordt. Ga daarom voor een grote spiegel en hang deze bij voorkeur aan een wand waar veel licht op valt.

Woonkamer optisch groter laten lijken

3: Op hoge poten

Kies voor meubels op hoge poten. Zo houd je meer open ruimte, waardoor je kamer groter lijkt. Als je al meubels hebt staan die je graag wilt houden of als je gewoon geen budget hebt om nieuwe meubels aan te schaffen, kan je losse meubelpootjes kopen om onder je meubels te bevestigen.

4: Lichte kleuren

Donkere kleuren absorberen licht en laten je kamer daardoor kleiner lijken. Kies dus zoveel mogelijk voor lichte kleuren. Gewoon wit of mooie lichte tinten. Dit geldt voor je muren, grote meubelstukken en vloeren. Natuurlijk is het wel mooi om hier en daar een accentkleur aan te brengen. Maar ook hierbij kan je beter voor een wat lichtere kleur gaan.

5: Hoge planken

Door de aandacht naar boven te trekken, lijkt je kamer hoger en dus groter. Hang wandplanken daarom hoog aan de muur.

6: Wees niet bang voor groot

Als je een kleine kamer hebt, ben je misschien geneigd om voor zo klein mogelijke meubels te kiezen. Dit kan de kamer echter een drukke uitstraling geven. Wees daarom niet bang om ook grote meubelstukken neer te zetten. Zoals een flinke kast, eettafel en comfortabele bank.