Drie grote voordelen van een gietvloer

Bij het bouwen van een nieuw huis zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Een van die punten is het maken van een keuze voor een bepaalde vloersoort. De vloer in jouw huis heeft namelijk een grote invloed op de sfeer in huis. Er zijn verschillende soorten vloeren die bij verschillende soorten woningen passen. Een van de meest populaire vloersoorten op dit moment is de gietvloer. Wij zetten de grootste voordelen van een gietvloer voor je op een rij.

Sterke vloer voor jarenlang plezier

Een gietvloer wordt door een vloerenspecialist in verschillende lagen over elkaar heen gegoten. Daardoor wordt deze vloer enorm sterk en kan hij dus ook tegen een stootje. Of je de vloer nu in je huiskamer, badkamer of garage hebt liggen, je gaat hier tientallen jaren plezier van hebben. Een sterke en goed gelegde gietvloer gaat namelijk tot wel 30 jaar mee zonder dat deze aan kwaliteit verliest.

Onderhoudsvriendelijk

Een ander groot voordeel van deze vloersoort is dat de vloer erg onderhoudsvriendelijk is. Omdat een gietvloer geen naden of randen heeft, krijg vuil en stof geen enkele mogelijkheid om zich te hechten aan de vloer. Hierdoor zorg je met een stofzuiger en een dweil al voor een verbluffend schoon resultaat, alsof de vloer weer als nieuw is.

Overal toepasbaar

Een gietvloer past goed in de woonkamer van je woning, maar ook andere ruimtes in huis zijn meer dan geschikt voor deze vloer. Zo is een gietvloer ook een prima oplossing in de badkamer. De vloerenspecialist kan de vloer namelijk voorzien van een speciale coating, waardoor de vloer helemaal waterdicht wordt. Ook zie je een gietvloer vaak liggen in een schuur of garage. Een plek waar je spullen opbergt of waar gewerkt wordt kan namelijk wel een sterke vloer gebruiken.