Hebben al jouw sloten een SKG-keurmerk?

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw sloten in je huis goed beveiligd zijn. Maar niet alleen de deuren moeten goed beveiligd zijn maar ook de ramen. Kijk daarom goed hoe je deze het beste kan beveiligen zodat inbrekers geen kans maken. Maar waar moet je nou opletten en hoe weet je dat sloten goed zijn en inbraak werend zijn? Je leest alles over het SKG-keurmerk hieronder.

Wat is het SKG-keurmerk?

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijk instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer het hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen, krijgen ze sterren. Het aantal sterren laat dan weten hoe sterk het slot is. 

Tegenwoorden zien we heel veel cilinders met 2 sterren. Dat wil zeggen dat ze niet bestand zijn tegen kerntrekken, wat juist wel een hele populaire inbraakmethode is. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een beveiligingsklasse van 3 sterren. Deze zijn namelijk wel bestand tegen kerntrekken. 

skg keurmerk slot

skg keurmerk slot

De voordelen van SKG sloten in je huis

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de SKG sloten getest op de veiligheid die ze bieden bij een inbraak in je woning. Deze sloten komen erg veel voor en kunnen op veel verschillende plekken gemonteerd worden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om bijzetsloten te nemen bij je ramen, cilindersloten voor je deuren en ga zo maar door. Hoe hoger de sterren van de sloten hoe veiliger de sloten natuurlijk zijn. Wanneer jij je huis goed beveiligd wilt hebben, kan je het beste kiezen voor sloten met 3 sterren.

Beveilig ook je ramen en niet alleen je deuren

We kennen het natuurlijk dat er een slot in de deur zit en dat deze ervoor zorgen dat onbekende mensen zomaar je huis in kunnen lopen. Tegenwoorden zien we ook steeds vaker dat de ramen een bijzetslot krijgen, zodat deze ook niet zomaar opengemaakt kunnen worden. Dit is natuurlijk een stuk veiliger, want wanneer je dit niet hebt, is de mogelijkheid om een raam te openen een stuk makkelijker. Kies er daarom voor om je huis op een goede manier te beveiligen en ervoor te kiezen om bijzetsloten te nemen bij je ramen.

Bron: https://slotenmakersroermond.nl/