Dit zijn de voordelen van VvE beheer

Bij VvE beheer wordt een gebouw (zoals een kantoorpand of appartementencomplex) beheerd door organisatie. Maar waarom zou je dit doen? Kun je dit niet beter zelf? Wij leggen de voordelen van VvE beheer uit in dit artikel!

VvE beheer geeft rust

Allereerst geeft VvE beheer rust. Het onderhouden van een pand kost veel tijd, meer dan je zou denken. Door dit uit te laten besteden krijg je meer tijd voor andere dingen. Ook heb je geen stress meer over zaken als servicemeldingen, technisch onderhoud of financiële zaken! Je kunt dus weer genieten van je woning, in plaats van dat het een last is. 

VvE beheer is professioneel 

Door VvE door een gespecialiseerd bedrijf uit te laten voeren, is het in goede handen. Een VvE beheerder heeft veel kennis en ervaring met het onderhouden van gebouwen. Bepaalde kennis zul je niet altijd zelf hebben. Denk bijvoorbeeld aan zaken als financiële documenten opstellen of juridische aspecten. Je weet dus dat bij VvE beheer dergelijke zaken op een correcte manier geregeld worden! Dat is wel zo fijn.

onderhoud vve beheer

 

VvE beheer zorgt voor waarde behoudt

Door middel van VvE wordt er goed gezorgd voor je gebouw. Hierdoor behoudt je investering zijn waarde, in plaats van dat deze minder waard wordt door achterstallig onderhoud! 

VvE geeft financieel overzicht

Een VvE beheerder weet exact hoeveel geld je voor zaken als onderhoud dient te reserveren. Hierdoor voorkom je dus dat je teveel of te weinig geld reserveert, en kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Om een beter financieel inzicht te krijgen, kun je bijvoorbeeld de VvE administratie uitbesteden aan Centiss.

Een VvE beheerder handelt eerlijk

Een VvE beheerder heeft een onafhankelijke positie ten opzichte van andere partijen. Denk bijvoorbeeld aan leveranciers, maar ook bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen. Een VvE beheerder zal dus altijd eerlijk handelen. 

Een VvE beheerder kan geld besparen

Een VvE beheerder in de armen sluiten kost uiteraard geld. Echter kan het je ook geld besparen! Een VvE beheerder is dus een investering die zichzelf terugverdient, niet alleen in zaken als tijd en rust, maar dus ook financieel. Een VvE geeft je bijvoorbeeld inzicht in hoe je het onderhoud goedkoper uit kunt laten voeren (zonder in te leveren op kwaliteit). Ook kan het bijvoorbeeld inkoopvoordelen opleveren!