Zo maak je van jouw huis een wellness resort!

Iedereen houdt wel van een bezoekje aan een wellness center. Hoe fijn zou het echter zijn om thuis je eigen wellness resort te hebben? Zo hoef je niet meer de deur uit voor wat ontspanning. Daarnaast is het een stuk hygiënischer en heb je meer privacy in je eigen huis. Daarom beschrijven we in dit artikel wat jij kunt doen om van je huis een echt wellness resort te maken!

Een spa

Wanneer je denkt aan wellness denk je aan een bubbelbad, oftewel een spa. Veel mensen denken dat een spa alleen voor hele rijke mensen is. Echter zijn spa’s tegenwoordig vrij betaalbaar. Er bestaan zelfs opblaasbare spa’s! Ook jij kunt dus een spa kopen voor in je wellness huis of tuin. 

wellness huis

Een zwembad

Is een spa iets te klein voor je, of wil je zelfs een beetje kunnen zwemmen? Dan is een zwembad een beter idee! Ook hierbij geldt namelijk dat er betaalbare (opblaasbare) zwembaden bestaan. Wel de luxe, niet de prijs!

Een sauna

Een spa of zwembad in de tuin is vooral fijn in de zomer. Echter wil je uiteraard ook op koude winterdagen kunnen genieten. Daarom is het een goed idee om een sauna in huis te zetten! Let er wel op dat er verschillende soorten sauna’s bestaan. De meest bekende is een stoomcabine. Deze maakt gebruik van warme vochtige lucht. Voor thuis is een infraroodsauna echter meer geschikt. Deze maakt gebruik van lampen. Je kunt een infraroodsauna kopen bij Elite Wellness. Andere populaire sauna’s zijn onder meer een Finse sauna, een kruidensauna en een sauna met zoutkristallen. Naast dat ieder sauna type anders werkt en aanvoelt, verschillen ze ook in temperatuur. Vergelijk de voor- en nadelen van ieder type dus, om te bepalen welke het beste bij je past. Probeer ze eventueel eerst in het echt uit. 

Een hangmat

Een spa, zwembad of sauna is natuurlijk top. Echter kun je er natuurlijk niet de hele dag in zitten. Daarom is het een goed idee om een hangmat in de tuin op te hangen. Een goedkope manier om maximaal te kunnen ontspannen!