Een kantoor aan huis in 3 stappen

Niet meer elke dag heen en weer rijden naar uw werk, maar nog wel graag aan het werk blijven? Een kantoor aan huis kan hier uitkomst bieden.

De eerste stap – een plaats zoeken

U heeft besloten dat u een gedeelte van uw lekkere woonhuis wilt gebruiken als kantoor, maar dan is de eerste vraag waar in huis u dit kunt realiseren.

Heeft u een slaapkamer over? Dit is de simpelste optie om een kantoor aan huis te realiseren. Er is al verwarming en elektra en het is meestal makkelijk om internetaansluitingen door te trekken naar de slaapkamer of de wifi te gebruiken voor de aansluiting.

Misschien heeft u wel een grote tuin en is een tuinkantoor een optie voor u. Of heeft u een lekker woonhuis met garage? Dat biedt nog meer opties voor een kantoor aan huis.

Hier kunt u natuurlijk ook denken aan een flinke verbouwing tot schoonheidssalon, of een praktijkruimte. Uw bedrijf aan huis houden biedt u veel flexibiliteit en tijdwinst.

thuiskantoor

Hebt u al een thuiskantoor?

De tweede stap – voorzieningen

U heeft een plek uitgekozen voor uw kantoor aan huis, nu komt het moment waarop u in kaart brengt wat u nodig heeft om daar goed te kunnen werken en wat er al aanwezig is.

Zijn er al elektra en internetaansluitingen en is er verwarming voor de basisopbouw van uw thuiskantoor? Is het goed te bereiken voor u? Of moeten daar misschien nog extra aanpassingen voor gedaan worden.

 

De derde stap – de inrichting

Kijk bij de inrichting goed naar wat er nog hergebruikt kan worden en wat er beter vervangen kan worden. Verandert u een voormalig kinder slaapkamer tot kantoor dan wilt u natuurlijk wel dat het ook een professionele werkruimte wordt en geen halve kinderkamer, dus kijk kritisch naar de vloer, plafond, muren en zaken als raambekleding. Deze zijn erg bepalend voor de uitstraling van uw thuiskantoor

 

Zorg bij de inrichting voor goede verlichting. U wilt tenslotte prettig werklicht hebben.

Er is een ruime keus aan kantoormeubilair, ook voor de kleinere thuiskantoren, dus u kunt het helemaal aanpassen aan uw behoeften. Zorg in ieder geval voor een goed bureau met een goede bureaustoel, maar vergeet ook de opbergruimte niet.

Zo creëert u een fijne werkplek thuis waar u nu en eventueel ook na uw pensioen door kunt blijven werken. Op seniorenportaal.nl kunt u ook informatie vinden over doorwerken na uw pensioen en over doorwerken als zzp-er.