De mooiste tuinbankjes van 2018 voor in iedere tuin

Een tuinbankje is overal praktisch te plaatsen in de tuin of juist voor het huis. Tuinbanken kun je kopen in verschillende soorten materialen, zoals hout of kunststof. Een tuinbank staat gezellig en is erg praktisch, want je creëert extra zitplaatsen. Lees snel verder over de nieuwste trends op het gebied van tuinbankjes. En wil je aanbieding tuinbankjes kopen? Lees dan snel verder en shop eenvoudig online.

Houten tuinbankjes

Houten tuinbankjes zijn de klassiekers onder de tuinbanken. De tuinbankjes van dit materiaal passen goed in romantische tuinen of in tuinen waar natuurlijk materiaal centraal staat. Romantische tuinmeubelen en tuinmeubelen met natuurlijk materiaal zijn dé tuintrends van 2018. Romantische tuinbankjes hebben vaak een sierlijk motief in de rugleuning. Als je een tuinbank wilt zonder versieringen kun je ook een klassieke houten tuinbank aanschaffen. Een houten tuinbank geeft altijd veel sfeer aan je tuin, maar is niet geschikt voor mensen die van onderhoudsvrije tuinmeubelen houden. Elk tuinmeubel moet je altijd wel onderhouden, voor een optimale levensduur. Hout moet je echter wat meer onderhouden, zo zal je een teakhouten tuinbankje af en toe moeten behandelen met een speciale olie.

Vironwood of polywood tuinbanken

Wil je een tuinbankje met een houtlook, maar wil je geen onderhoud plegen? Kijk dan eens naar een polywood of Vironwood tuinbank. Deze stijlvolle tuinbanken zijn gemaakt van een hoogwaardig soort kunststof, maar hebben wel de mooie houtlook. Je krijgt dus een bank met alle voordelen van hout, maar niet met alle nadelen van hout. Vironwood tuinbanken zijn UV-bestendig, duurzaam en goed schoon te maken.

Houten tuinbankjes zijn de klassiekers onder de tuinbanken.

Kunststof tuinbanken

Een kunststof tuinbank kun je altijd buiten laten staan en is daarmee weersbestendig. Kunststof is duurzaam, stevig en voordelig. Nog een voordeel van kunststof tuinbankjes zijn dat deze vaak in meerdere kleuren beschikbaar zijn. Je kunt kiezen voor felle kleuren of gewoon een strakke witte of zwarte tuinbank. Het combineren van kleuren is dit jaar helemaal in en dus kun je lekker mixen & matchen, zodat je tuinbankje extra goed opvalt. Heb je een strakke, moderne tuin met weinig kleuren, dan kun je bijvoorbeeld voor een wit/grijs thema gaan.

Wicker vlechtwerk tuinbankjes

Wicker vlechtwerk tuinmeubelen zijn al jaren een klassieker en dat komt omdat deze meubelen stijlvol en tijdloos zijn. De meubelen zitten comfortabel en zijn gemakkelijk schoon te maken. De frames van de tuinbankjes bestaan meestal uit aluminium en zullen daarom niet gaan roesten. Het tuinbankje is door het frame ook makkelijk te verplaatsen en kun je altijd gemakkelijk neerzetten bij je tuinset, zodat je extra zitplaatsen hebt. Wicker vlechtwerk banken zien eruit als rotan. Hierdoor krijgt een wicker tuinbankje een luxe uitstraling krijgen. Daarbij heeft wicker weinig onderhoud nodig.

Aluminium tuinbankjes

Aluminium tuinbankjes zijn goed geschikt voor buitengebruik, omdat aluminium nagenoeg niet roest. Je kunt verschillende aluminium tuinbankjes kopen, zoals tuinbanken met strakke lijnen die goed passen bij moderne tuinen. Aluminium tuinbankjes kun je, net zoals wicker vlechtwerk tuinbankjes, vaak goed verplaatsen omdat deze licht van gewicht zijn.

Een tuinbankje is dus een leuke aanwinst voor in je tuin, omdat het tuinmeubel erg praktisch is. Je kunt tuinbankjes van Tuinmeubelland vaak in de aanbieding kopen, waardoor je een leuke toevoeging hebt voor je tuin voor een voordelige prijs.