Een gietvloer mag niet in je woning ontbreken!

Steeds meer Nederlanders kiezen tegenwoordig voor een praktische gietvloer. Gietvloeren geven namelijk niet alleen voor een unieke moderne en industriële uitstraling aan je woning, ze zorgen ook voor een mooi geheel. Naast deze unieke sfeer zijn er verder nog talloze voordelen die dit type vloer met zich meebrengt.

Brede toepassingsmogelijkheden en makkelijk onderhoud

Ten eerste kan een gietvloer vrijwel in elke ruimte van je woning geplaatst worden. Alle kamers worden zo op een unieke manier met elkaar verbonden. Verder is de vloer ook volledig waterdicht, waardoor deze zelfs in de badkamer aangelegd kan worden.
Dit soort vloer is ook makkelijk te onderhouden. Vocht wordt namelijk niet geabsorbeerd, waardoor er geen vlekken ontstaan. Ook zijn er geen naden waar stof in terecht kan komen, wat van de vloer meteen ook een allergievriendelijke oplossing maakt. Tijdens het schoonmaken is even stofzuigen en dweilen vaak voldoende om de ondergrond er weer als nieuw te laten uitzien.

 

Geluiddempend en slijtvast

Een goed gegoten vloer vertoont geen oneffenheden en is zeer slijtvast. Dit type vloer kan wel tot 30 jaar meegaan, er mag dus volop in je huis geleefd worden. Ook kan je de ondergrond makkelijk met vloerverwarming combineren, wat heel wat comfort met zich meebrengt. Jij kan rustig op blote voeten door je woning lopen terwijl je kinderen naar hartenlust op de grond kunnen spelen. Over geluidsoverlast hoef je je trouwens ook geen zorgen te maken, de vloer is namelijk geluiddempend.

Verschillende gietvloer kleuren mogelijk

Tenslotte is de uitstraling van de vloerbekleding natuurlijk heel belangrijk. Een vloer in de juiste kleur maakt je woning immers compleet. Je kan zowel voor effen gietvloer kleuren als voor een betonlook kiezen. Een effen kleur zorgt voor een rustige en strakke uitstraling, terwijl de betonlook dan weer een moderne industriële toets aan je interieur geeft. De juiste kleur kiezen is helemaal niet simpel. Daarom kan je steeds advies inwinnen bij een kleur expert. Zo ben je zeker dat je vloer perfect bij de rest van je interieur past en kan je de vloer omtoveren tot de blikvanger van je woning!

Gietvloeren komen steeds vaker voor in het moderne interieur. Dankzij de talloze voordelen blijven ze aan populariteit winnen. Ze zijn een aanwinst voor elke woning. De combinatie van het uitgebreide kleurpalet met de vele toepassingsmogelijkheden zorgt ervoor dat de gietvloer in elk interieur tot zijn recht kan komen!