Belangrijke aspecten waarop gelet moet worden als je een huurwoning neemt

Je hebt er voor gekozen om een huurwoning aan te schaffen in plaats van om een antikraakpand te nemen. Er zijn in jouw ogen genoeg reden om niet voor het antikraakpand te gaan. Misschien vanwege regelgeving. Het kan ook zo zijn dat het voor jouw niet haalbaar is om een pand in je omgeving te vinden. Als je op voor je zelf een huurhuis hebt gevonden dat aan je wensen voldoet ben je een aantal stappen verder. De belangrijkste tip is toch wel om te kijken hoeveel budget je hebt om een huis te huren. Heb je dit voor jezelf bepaald dan ga je de wensen nalopen van wat je als koper verwacht van jouw huurwoning. Je kan vragen stellen, zoals hoeveel kamers heb ik nodig en heeft het huis een tuin, parkeerplaats of garage. Als je dit voor jezelf bepaald hebt kun je doorgaan om een ander aspect van het wonen te bekijken

Het hebben van een huurovereenkomst voorkomt een hoop narigheid

Het eerste aspect dat belangrijk is om te kijken naar de huurovereenkomst. Het is belangrijk dat je hem goed doorneemt. Dan weet je bijvoorbeeld wat regels omtrent het geluid, hoe lang je in de woning kan blijven en tal van andere juridische zaken. Denk bijvoorbeeld aan het vraagstuk wat de huur van het huisje is. Je kan huren bij een vereniging die huis te huur aanbied. Je kan er ook voor kiezen om huizen te huren van iemand die een tweede huis heeft. Afhankelijk van je budget en inkomen kun je ervoor kiezen om een sociale huurwoning te nemen of een huurwoning in de vrije sector. Om de kosten lager te houden kun je ook overwegen om met vrienden of andere mensen iets te huren.

 

Het huisje inspecteren

Heb je alles getekend en weet je zeker dat je op die plek wilt wonen dan is het handig om je woning te inspecteren. Heb je alles gekregen waarvoor je getekend hebt. Zijn er geen gebreken aan de woning zoals, een verrotten vloer of nare geurtjes. Als je gebreken zit kun je aan verhuurder vragen of hij het kan oplossen. Teken nooit van te voren het huurcontract, maar inspecteer eerst het huisje op gebreken.

Telefonie en internet

Wat ook belangrijk is dat je internet afsluit voor je woning. Dan kan je tv kijken en bellen. Dit is niet een must. Het belangrijkste is dat je water en elektriciteit aanvraagt en op je naam zet. Anders kom je zonder water en stroom te zitten.

Bron: Huurflits.nl