Help, mijn dak heeft schade!

Dakdekker nodig? In de winter en herfst kan het wel eens hard gaan waaien. Een goed gemikte rukwind en de pannen op je dak worden verplaatst, of erger nog: weggeblazen. Pannen die niet goed op het dag liggen of ontbreken kunnen echter voor heel wat problemen zorgen – problemen waar je een dakdekker voor nodig hebt!

Schade aan het dak kan gevaarlijk zijn

Schade aan je dak kan erg gevaarlijk zijn. Wanneer dakpannen ontbreken kan dit namelijk voor meer schade zorgen omdat nu ook andere dakpannen los komen liggen. Daarnaast zal een fikse regenbui er ook voor zorgen dat jouw zolder doorweekt wordt en dat er binnenregent op jouw isolatie. Dit kan op zijn beurt weer zorgen voor vochtproblemen of zelfs schimmel.

Het is dan ook erg belangrijk om het dak te herstellen wanneer je dak schade heeft geleden.

Waarom je best zelf je dak niet herstelt

Indien je een doe-het-zelver bent kan het erg verleidelijk zijn om zelf het dak op te klimmen om de pannen te vervangen of weer vast te leggen. Toch is dit geen goed idee. Een dak is namelijk erg glad door regen en mos en jij zal niet de eerste zijn die van het dak valt.

Maar dan nog: zelf dakpannen verplaatsen en vervangen wil nog steeds niet zeggen dat het goed gedaan is, dat de dakpannen bij de volgende windstoot niet weer gaan vliegen. Wanneer je werken uitvoert aan je dak – hoe klein of pietluttig dan ook, laat je dat best aan een professional over. Bekijk bijvoorbeeld de diensten op Dakdekkeraanhuis.

Huur een professionele dakdekker in

Wanneer je schade hebt aan je dak heb je een dakdekker nodig. Een dakdekker kan op een veilige manier aan je dak werken en je dak herstellen zodat je in de toekomst geen problemen meer hebt tijdens een storm. Als je een dakdekker inhuurt, heb je dan ook nog eens de garantie dat het werk goed uitgevoerd wordt. Door een dakdekker in te huren kan je met een gerust hart door de storm slapen.

We helpen je graag

Heeft jouw dak schade opgelopen tijdens een storm? Het is voor jouw eigen veiligheid, en voor je dak, raadzaam dat je een professionele dakdekker inhuurt. Op die manier ben je gegarandeerd uit de nood geholpen en kan je met een gerust hart de volgende storm doorstaan. Je kunt altijd bij ons terecht voor het maken van een afspraak. We komen dan zo spoedig bij je langs om het probleem te verhelpen.

Bron: Dakdekkeraanhuis