De grote voor- en nadelen van houten vloeren in jouw huis

Het klinkt misschien als de ideale vloer voor een eerste woning, houten vloeren. Het zijn nog steeds erg populaire keuzes als het gaat om het kiezen van vloeren. Tegenwoordig is het ook zo dat er steeds meer mogelijkheden zijn met houten vloeren en dat het ook een van de goedkopere opties zijn dan bijvoorbeeld stenen vloeren. Maar wat zijn nu echt de grote voor- en nadelen van houten vloeren? Waarom zou je ze wel en niet willen? In deze blog laten wij jou dat zien.

Tijdloos en duurzaam

Een van de grotere reden waarom mensen houten vloeren kiezen in plaats van stenen vloeren is omdat houten vloeren altijd tijdloos zullen blijven. Als je na twintig jaar je huis gaat verkopen en er zitten nog houten vloeren in. Dan weet je zeker dat het huis sneller wordt verkocht dan een huis met stenen vloeren. Uit onderzoek is gebleken dat dit inderdaad invloed heeft op de verkoop van je huis. Daarbij ben je ook nog eens veel duurzamer bezig met een houten vloer. Hout neemt veel meer warmte op in je huis, waardoor je het beter geïsoleerd is en daarbij ook beter de warmte vasthoudt. Dus hoef je jouw temperatuur niet zo hoog steeds te doen.

 

houten vloer

houten vloer

Onderhoud kost veel tijd

Het grootste nadeel van het hebben van houten vloeren is het onderhouden ervan. Mensen onderschatten hoeveel werk er eigenlijk in een goed verzorgde houten vloer zit. Sommige vergeten nog zelfs deze te onderhouden en dan gaat hun hele vloer eraan. Er kunnen scheuren in terecht kom of juist beesten die er niet zomaar meer uit gaan. Daarbij zijn de producten die je moet aanschaffen voor het onderhouden van je vloer behoorlijk prijzig.

Denk goed na over houten vloeren

Een houten vloer geeft zo’n zijn mooie kanten, maar heeft dus ook negatieve kanten waar je ook goed over moet nadenken. Maar als je echt ervoor wilt gaan, dan houden wij je zeker niet tegen. Als je ook nog meer vragen hebt over houten vloeren in het algemeen, dan kun je dat bij een specialist het beste vragen.