De zomer in je bol

De zomer is alweer hard bezig terrein te winnen in ons land, met heerlijk zonnige dagen zonder ook maar een zuchtje wind. Dit seizoen vraagt erom ook binnenshuis gezien te worden, hieronder volgt een aantal mogelijkheden om dit te bereiken. Bij ons thuis was de eerste stap richting de zomer altijd het openen van alle deuren en ramen in het hele huis, uiteraard met horren om alle lastige beestje buiten te houden. Dit is dan ook direct de eerste tip, letterlijker dan dit kan de zomer niet in huis gehaald worden. Binnen zitten is niet de leukste optie in de zomer, maar als dat toch moet om een of andere reden is het wel zo fijn als de buitenlucht opgesnoven kan worden.

Decoraties

Ook in materieel opzicht kunnen verschillende stappen ondernomen worden om het warmste seizoen van het jaar naar binnen te halen. Voor de hand liggend is natuurlijk een prachtig boeket bloemen op een ereplaats, een uitbarsting van kleur en gezelligheid. Eigenlijk is alles wat spetterende kleuren bevat een aanrader, van kussentjes tot schilderijen. De aanpak kan zo ingetogen of groots zijn als je maar wilt, elk stukje zomer zal zichtbaar zijn.

zomerse decoratie

Hoe breng je een zomers gevoel aan in huis?

Activiteiten

Ten slotte zijn er natuurlijk nog bezigheden die direct een zomers gevoel met zich meebrengen. Barbecueën is daar een uitstekend voorbeeld van, liefst met vrienden of familie die de mate van gezelligheid flink vergroten. In het verlengde van het thema kleur is ook het maken van fruitspiesen bij uitstek geschikt om de zomer binnen te halen en tegelijk de dorst te lessen die het weer nu eenmaal ook met zich meebrengt. De mogelijkheden om ten alle tijden te genieten van de zonnigste tijd van het jaar zijn bijna eindeloos.