Alles wat je moet weten over een uitbouw!

Wanneer je meer ruimte in huis nodig hebt, kun je twee dingen doen. Je kunt gaan verhuizen, of je kunt gaan verbouwen. Wanneer je kiest voor verbouwen zijn er verschillende opties om meer ruimte te realiseren. Eén daarvan is een “uitbouw”. Maar wat is een uitbouw precies? In dit artikel beschrijven we alles wat je erover moet weten!

Wat is een uitbouw precies?

Laten we beginnen met wat een uitbouw precies is. Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte uitgebreid. Er wordt dus een muur doorbroken om de ruimte uit te kunnen bouwen. Veel mensen verwarren een uitbouw met een aanbouw. Deze twee zijn echter niet hetzelfde. Bij een aanbouw wordt er namelijk een volledig nieuwe ruimte tegen een bestaande ruimte aangebouwd. Hierdoor hoeft er vaak dus ook geen muur doorbroken te worden, maar enkel een deur geplaatst te worden.

Verschillende soorten uitbouwen

Er bestaan verschillende soorten uitbouwen. Zo bestaan er bijvoorbeeld erkers, zij uitbouwen en achter uitbouwen. Ook is er onderscheid in op maat gemaakte uitbouwen en prefab uitbouwen. Bij dit laatste type wordt de aanbouw in de fabriek al gefabriceerd. Prefab uitbouwen zijn hierdoor een stuk goedkoper, en sneller te plaatsen. 

aanbouw huis

Nadeel van een uitbouw

De reden om een uitbouw te laten plaatsen is uiteraard het creëren van meer ruimte. Je keuken is bijvoorbeeld net te klein, of je wilt een grotere woonkamer. Er zit echter ook een nadeel aan een uitbouw. Je moet namelijk ruimte van je tuin opofferen. Wanneer je die ruimte kunt missen is dit uiteraard geen groot probleem. 

Vergunning voor een uitbouw

Voor kleine uitbouwen is vaak geen vergunning nodig. Voor grote uitbouwen of uitbouwen die het straatbeeld veranderen vaak wel. De regels verschillen echter vaak per gemeente. Zoek van te voren dus goed uit of er een vergunning voor jouw uitbouw benodigd is of niet. 

Een uitbouw laten realiseren

Klinkt een uitbouw als iets voor jou? Dan kun je een op maat gemaakte of prefab uitbouw door De Aanbouw Expert laten realiseren. Wil je toch liever een aanbouw of misschien een opbouw? Ook dan kun je terecht bij De Aanbouw Expert!