De moderne woontrends van 2020

Wanneer je van plan bent om je woning opnieuw te gaan inrichten, kun je dat doen door de moderne woontrends van 2020 te gebruiken. Je kunt de moderne woontrends van 2020 als leidraad gebruiken om je huis er niet alleen modern uit te laten zien, maar ook om een bepaalde warmte uit te laten stralen.

De duurzaamheid van je woning

We houden ons al langer bezig met de duurzaamheid van een woning. We zijn er ons van bewust dat we zuinig met de natuur om moeten gaan. Dat zal niet alleen nu zijn, maar dat geldt ook voor de toekomst. Daarom kunnen we de “gloei”lampen vervangen door Ledlampen en meer planten in huis toepassen. Ook het gebruik van tweedehands meubelen worden steeds vaker toegepast om een woning in te richten. Planten brengen niet alleen sfeer in je woning, maar zijn ook vaak luchtzuiverend. Om veel planten te kunnen plaatsen, kunnen we ze verticaal in huis plaatsen tegen bijvoorbeeld bepaalde rekken.

Trends voor je woning 2020

Gebruikte materialen

De materialen die we in huis gebruiken spelen een belangrijke rol voor de inrichting van een woning. Voor de inrichting denk je hierbij aan natuurlijke materialen die er ook mooi uitzien. Je kunt natuurlijke materialen toepassen zoals hout, marmer, linnen, wol, jute, lijnolie en zo zijn er nog veel meer producten. Marmoleum vloeren worden tegenwoordig steeds meer toegepast. Ze worden naadloos gelegd en hebben een geweldige uitstraling. Ook gaat zo’n vloer lang mee wat ook weer goed is voor het milieu.

De producten en kleuren die in huis worden gebruikt

Handgemaakte producten worden tegenwoordig steeds populairder. De handgemaakte meubelen worden vaker in huis toegepast. In het moderne interieur worden ook veel ronde vormen gebruikt. Kamers met scherpe randen en veel rechte lijnen kunnen een gevoel van ongemak geven. Ze zijn niet uitnodigend. Zodra er wel ronde vormen worden aangebracht zijn ze veel aantrekkelijker. Daarbij kun je denken aan een ronde salontafel of ovale eettafel. Heb je een rechte eettafel, dan kun je de strakheid doorbreken door er een mooie ronde hanglamp boven te hangen. De ronde vormen geven aan je interieur een speels en zacht karakter. Ook de kleuren zijn van groot belang. In 2020 wordt vooral veel terracotta gebruikt in combinatie met aardewerken van roodgebakken klei. Denk hierbij aan de terracottapotten. Het is een warme kleurtint die het goed doet voor de warme uitstraling in een woning. Door deze manier van inrichten bereik je de de uitstraling van de moderne woontrends van 2020.