Wat heb je aan een waterontkalker?

Een waterontkalker is een zeer handig apparaat dat gemaakt is om kalk uit ons leidingwater te halen. In sommige regio’s zit er meer kalk in het water dan in andere regio’s. Wanneer er veel kalk in het water zit in de regio waar jij woont, dan is het aan te raden om een waterontkalker aan te schaffen. Zo heb je geen last van de kalk. Kalk heeft namelijk een aantal nadelen, waar we hieronder meer over zullen vertellen. Als je twijfelt om een ontkalker te nemen, dan is het aan te raden om deze pagina goed door te nemen. Zo krijg je namelijk een goed beeld van de voordelen van de ontkalker.

Waarom je liever geen kalk in je water wilt

Of kalk slecht is voor onze gezondheid? Dat niet per se, maar toch is het niet prettig om veel kalk in je water te hebben. Wat nu precies de nadelen zijn? Om te beginnen zorgt veel kalk voor kalkaanslag. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van kalkaanslag in de gootsteen, maar ook op de tegels van je badkamer. Ook kalkaanslag zelf is niet schadelijk voor je gezondheid, alhoewel het er niet fraai uitziet. Kalkaanslag zorgt er echter wel voor dat bacteriën zich eenvoudig kunnen hechten aan het oppervlak in je badkamer. Hierdoor kan kalkaanslag indirect wel schadelijk zijn. Daarnaast gaat het ten koste van je woongenot als er veel sprake is van kalkaanslag. Een waterontkalker kopen is dus zeker geen gek idee.

Kalk is ook slecht voor je koffiezetapparaat

Ook je koffiezetapparaat heeft er profijt van als je een waterontkalker koopt. Zo hoef je het apparaat niet steeds opnieuw te ontkalken. Wanneer je veel kalk in je leidingwater hebt, zal dit zeer regelmatig moeten gebeuren. Dit laat ook meteen zien wat voor effect kalk op huishoudelijke apparaten kan hebben. Ook je vaatwasser en wasmachine werken met leidingwater en kunnen dus last hebben van een teveel aan kalk. Een waterontkalker kan een positief effect hebben op de levensduur van deze huishoudelijke apparaten.

waterkraan

Het water uit je water kraan ontkalken.

Welk soort waterontkalker koop jij?

De waterontharder heb je in allerlei verschillende soorten. Om te beginnen kun je kiezen voor een systeem dat met behulp van zout werkt. Dat systeem zul je regelmatig met zout moeten aanvullen. De zoutontharders zijn echter wel zeer geliefd. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een ontharder met filter te kiezen. Tot slot zijn er ook magnetische ontharders, maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze laatste categorie waterontharders ook echt werkt. Van ieder ander soort waterontkalker is de werking wel bewezen.

Waar koop je een ontkalker?

Een waterontkalker kun je bij verschillende bedrijven bestellen. Het is belangrijk dat je voor een kwalitatief apparaat kiest. Zo kun jij er zeker van zijn dat je een lange tijd profijt zal hebben van de ontkalker. Een ontkalker in huis kan zeer prettig zijn. Zeker als je echt veel last van kalkwater hebt. Men onderschat nogal eens hoe vervelend het kan zijn als er veel kalk in het leidingwater zit.