De belangrijkste kamerplanten trends van 2021

De afgelopen maanden hebben mensen meer thuis gezeten dan normaal. Hierdoor zijn mensen meer met hun interieur bezig geweest en hebben zich nieuwe trends ontwikkeld. Ook bij de keuze van kamerplanten zijn nieuwe trends ontstaan. In deze blog nemen we je mee in de belangrijkste trends op het gebied van planten voor in huis van 2021.

Vetplanten blijven populair

Vetplanten doen het ontzettend goed in huizen en blijven dat voorlopig nog wel even doen. Dat heeft een aantal redenen:
Ten eerste, en dit wist je vast al, zijn vetplanten ontzettend makkelijk te verzorgen. Ze hebben weinig water of verzorging nodig en kunnen wel tegen een stootje. Daarnaast zien vetplanten er vaak ook bijzonder uit. De gekke vormen en felle kleuren zijn een mooie blikvanger in de woonkamer. De cactus blijkt nog steeds de grote favoriet onder de vetplanten.

Planten die goed samengaan met blauw

In 2021 zien we blauw overal terug in woonkamers. En omdat Pantone ‘klassiek blauw’ heeft benoemd tot de kleur van het jaar, verwachten we niet dat die trend snel zal verdwijnen. Daarom geloven wij heilig in planten die goed matchen met blauw. De meeste (groene) planten gaan overigens wel redelijk goed samen met blauw, maar er zijn er een aantal die écht goed passen. Zoals de calathea, dracaena of de strelitzia.

kamerplant

Planten naar de voorgrond halen

Dit jaar is het moment om al je creatieve kamerplanten te gebruiken als levende stukken decor, in plaats van achtergrond aankleding. De combinatie van mooie planten met minimalistische plantenbakken (en rekken), ga je steeds meer zien in trendy woningen. Naast het feit dat planten meer op de voorgrond treden, worden ze ook steeds meer gekoppeld aan natuurlijke texturen en materialen zoals steen, leer, jute en houtkorrels. Zo wordt de esthetiek van de planten verbeterd.

Kamerplanten met kleurrijke bladeren

Planten met roze bladeren en tinten van wit, zoals vrouwentongen of pothos, zijn een recente trend. Dit jaar hebben plantenexperts voorspeld dat kamerplanten met spannende kleuren en patronen op hun bladeren de overhand zullen krijgen.
Enkele van de veelkleurige planten die je kunt overwegen zijn; Crotons, Stromanthe of de Aglaonema maria.

De grote winnaar is de Money Tree

Hoe kan het ook anders dat deze mooie groene blikvanger dé nieuwe topplant van het jaar is. De gevlochten stam maakt hem nog interessanter dan de stervormige bladeren al doen. De money tree doet je denken aan een palm en boom tegelijkertijd. En de toegevoegde bonus: In de Feng Shui praktijk brengt de geldboom positieve energie en veel geluk voor zijn verzorger – klinkt als een perfect plan voor 2021, toch?

Trends zijn belangrijk, maar vergeet jezelf niet

Het is vaak een goed idee om trends in de gaten te houden, maar staar je er niet blind op. Niet alles zal bij jou of jouw interieur passen. En uiteindelijk moet je zelf wel in wonen! Neem bovenstaande trends dus zeker mee wanneer je met de planten bij jouw thuis bezig bent, maar neem ze ook met een korreltje zout.