Cactussen in huis

Een buitengewone huisplant

Cactussen, ze bestaan in alle soorten en groottes. Ze zijn ideaal in huis. Op eender welke plek kunnen ze in huis functioneren. Deze planten passen perfect in de tijd waarin we leven. Ons alledaags bestaan is vaak hectisch. We zijn met zoveel bezig, dat we vaak onze dag niet rond krijgen, daardoor is het een plant van onze generatie. Waarom dan? Simpel weg, een cactus heeft niet veel verzorging nodig. Waarschijnlijk is die al blij als die in je huis mag vertoeven. Water hoef je ze niet veel te geven. Dit komt doordat er weinig huidmondjes van de partij zijn. Het blad van dit gewas heeft weinig water dat vervliegt. In de winterperiode kan de cactus zelfs drie maanden zonder water. Sommige soorten krimpen een tikkeltje. Indien je niet zeker bent, wanneer je ze best water geeft, wacht je beter langer. De wortels kunnen rotten doordat ze te veel vochtigheid opslorpen. Als je plant in de zon staat in de huiskamer of ergens aan de verwarming, dan is één keer per maand water geven voldoende.

Cactussen in huis

Een cactus heeft niet veel water nodig

Ze kunnen zich heel goed aanpassen aan temperatuurverschillen. Je moet ook weten dat deze plant merendeel in Noord, Midden en Zuid-Amerika zijn oorsprong vindt. De weersomstandigheden veranderen daar constant, van tropisch tot ijzig kil in de bergen. Het zijn overlevingsartiesten in hun vak.
Handig voor mensen die graag reizen of geregeld de deur uit zijn voor een weekendje. Cactussen zijn plantrekkers, niet veeleisend en stoer. Er zijn zelfs soorten waarvan het sap gezond is. Dus op medisch gebied scoren ze ook al goed.

Geef je cactus een bijzondere uitstraling in huis

Laat me één ding duidelijk stellen, het zijn nogal stekelige wezentjes. Wanneer je kinderen of eventueel huisdieren hebt, is het aan te raden dat je dit gewas op een plantenstandaard plaatst en dit liefst zo hoog dat ze geen prikgevaar oplopen. Kleine kinderen raken ze vaak onbewust aan. Onder een glazen stolp is dus nog een andere optie om geen prik te krijgen van dit karakteristiek exemplaar.
Om je pot op te vrolijken waar de cactus in verblijft, is het zeer grappig om gekke gezichtjes op te tekenen. Gebruik hiervoor witte, deze komen beter tot zijn recht. Als je dan je plant bekijkt lijkt het wel een mannetje met stekelhaar.

Op de vensterbank allemaal mini cactussen op een rij en ergens tussen de legplanken waar je boeken op staan kan je er gerust ook enkele plaatsen. De salontafel vol met kleine exemplaren is al even uniek. Dat staat beeldig en bizar. Een vleugje groen in huis brengt rust en geeft de huiselijke sfeer een andere dimensie. Een mooi geschenk om te krijgen en te geven en zeker in huis te halen, of je nu in een appartement, een studio of een gezinswoning woont, het doet je meer creatief denken.