Besteed uw VvE beheer vakkundig uit

Vooral in de grote steden zijn er veel appartementencomplexen. Best logisch als je bedenkt dat de grond vrij schaars is en dat er veel mensen in de grote stad willen wonen. Maar is het wonen in een appartement nou echt zo onbezorgd? Eigenlijk niet, het is niet zo dat je even in een flat gaat wonen en vervolgens niets meer hoeft te doen. Er komen vaak veel zaken hierbij kijken. Het beste kun je dan jezelf hierin laten adviseren om bijvoorbeeld je VvE beheer in Rotterdam uit te laten besteden. Een professionele vve beheerder neemt veel taken uit handen waardoor je net iets onbezorgder kan wonen.

beheer VvE

Wil je weten wat de VvE kan betekenen voor jouw appartementencomplex? Lees hier de tips.

Wist je dat het verplicht is om je VvE in te schrijven in de KvK?

Het is verplicht om iedere vereniging van eigenaren in te schrijven bij de kamer van koophandel. Meestal gebeurd dit al bij de aanvang van de bouw door de projectontwikkelaar. De eerste 2 jaar na oplevering neemt hij het beheer op zich, maar daarna zal dit worden overgedragen aan een bestuur van de vereniging van eigenaren. Doordat hier veel taken en zaken bij komen kijken is het advies om hiervoor een partij in te schakelen die de vereniging met de dagelijkse gang van zaken kan begeleiden. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de administratie; het betalen van de maandelijkse facturen, het bijhouden van de nieuwe en vertrekkende leden, het voorbereiden van de jaarlijkse algemene ledenvergadering; jaja…die is verplicht! En natuurlijk het innen van de maandelijkse ledenbijdrage. Ook voor storingen kan je vaak een beheerder 24 uur per dag, 7 dagen in de week raadplegen, best handig is je midden in de nacht vast zit in de lift.

Door de ervaringen die een beheerder heeft en de bouwtechnische kennis kan hij vve’s ook begeleiden bij groot onderhoud. Deze werkzaamheden worden vaak uitgevoerd door derde partijen, maar het is van belang dat hier een goed toezicht op wordt gehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.