Badkamer renoveren

De badkamer is een belangrijke kamer in het huis. Je maakt je er klaar voor de dag en je komt er tot rust. Je kan er jaren van genieten maar door het vele gebruik zal er toch enige slijtage optreden. Als de badkamer niet meer aan je wensen voldoet kan je deze laten renoveren. Zo kan je de tegels veranderen, een bad nemen in plaats van een douche of zelfs de locatie veranderen. Er komt nogal wat kijken bij zo’n renovatie. In deze blog bereiden we je goed voor op de renovatie van je badkamer.

Plan

Als je hebt bedacht om je badkamer te laten verbouwen moet je goed bij jezelf nagaan wat je precies anders wil. Wil je enkel nieuw sanitair of mag de inrichting ook wel eens anders? Zo kan je een wand laten plaatsen of weghalen, een bad laten plaatsen of de badkamer zelfs naar een andere kamer verplaatsen. Ook is het goed om voordat je het plan concreet maakt na de denken over de ventilatie, vloerverwarming, het plafond en stucwerk. Je kan namelijk kiezen voor luxe betonafwerkingen die weinig onderhoud nodig hebben. Een stukadoor kan dit professioneel aanbrengen. Er zijn genoeg stukadoor bedrijven die dit kunnen uitvoeren zoals een stukadoor in Amsterdam of een stukadoor in Weesp

nieuwe badkamer

Renovatie van je badkamer

Duur van een renovatie

Nadat je een goed plan hebt gemaakt voor de renovatie van je badkamer kan er worden verbouwd. Allereerst moet de oude badkamer worden gesloopt. Dit kan namelijk al snel oplopen tot twee dagen werk. Natuurlijk ligt dit aan de grootte van de badkamer en wat er allemaal gesloopt moet worden. Het afhalen van tegels is bijvoorbeeld erg arbeidsintensief tevens als het stucwerk. Als de badkamer verbouw klaar is gemaakt kan de nieuwe badkamer worden geïnstalleerd. Een bad aanleggen neemt meer tijd in beslag dan een douche. Ook zal de tijdsduur oplopen bij het verplaatsen van de kranen en/of het toilet omdat daarbij de waterleidingen moeten worden aangepast. Al met al kan een badkamerrenovatie oplopen tot twee weken. De gemiddelde duur is een week.

Kosten

Een badkamer renoveren is een aardige klus en zal dus ook het nodige budget vereisen. Geen enkele badkamer kost echter hetzelfde. De prijs wordt bepaald door de materialen en vooral door de grootte van de badkamer. Voor een exacte prijs kan je het beste een offerte aanvragen bij een installatiebedrijf. De kosten kunnen namelijk uiteenlopen van wel €500 tot €15000. Voor de renovatie van je badkamer sta je liever niet voor onverwachte kosten. Deze kunnen namelijk hoog oplopen bij enige veranderingen.