Combinatie van kleur en interieur

Hoe de juiste combinatie kleur en interieur te vinden doe je het beste met gebruik van de kleurencirkel. Zo kan je de verschillende kleuren met elkaar vergelijken en op elkaar leggen om na te gaan welke combinatie van kleur en interieur je kan kiezen.

Kies harmonie

Om een oase van rust te creëren door de juiste combinatie kleur en interieur te harmoniseren. Om het even met de kleurencirkel te vertalen, ga je best voor de naast elkaar liggende kleuren in de cirkel (groen – geel, oranje – rood)

Contrast geeft op

Om de combinatie van kleur en interieur te laten opvallen, kan je voor totaal contrasterende kleuren kiezen. Deze kleuren vind je tegenover mekaar in de kleurencirkel. (roos – groen, oranje – blauw, paars –geel).

kleur en interieur

Juiste combinatie van kleur en interieur in huis

 

Donker versus licht

Als je gaat voor vrij donkere meubels, is het beste dat je muren en plafond in lichtere tinten zijn geschilderd of behangen. Anders wordt het te donker in het interieur. Lichte muren en een licht plafond straalt rust en ontspanning uit. Pastelkleuren passen ook ideaal bij donkere meubels.

50 tinten kleur

Bij de combinatie van kleur en interieur kan je ook gaan voor één kleur maar in verschillende varianten. Je kan dan toon op toon kleurencombinaties maken om je interieur af te werken. ( geel – lichtgeel – oker – zonnegeel enz…)
Tips om de juiste kleur te kiezen:

  • Als je kleuren kiest, ga dan voor een kleur die je graag ziet. Je verandert niet om de zoveel weken kleur en interieur. Het is best wel een hele opgave om de juiste kleur te kiezen die niet zal ergeren na verloop van tijd.
  • Bekijk ook de gekozen kleuren met kunstmatig en natuurlijk licht om na te gaan of de kleur recht doet aan je interieur.