Voordelen van wonen in een dorp

Misschien heb je er altijd van gedroomd om in een dorp te wonen, weg van vervuilende steden met hectisch verkeer en oorverdovend lawaai. Leven in een dorp is misschien niet wat je verwacht als je het nog niet eerder hebt geprobeerd. Als je overweegt om naar het land te verhuizen, maak dan jezelf bewust van de voordelen van wonen in een dorp!

Terug naar mijn geboortedorp

Het maakt niet uit hoe lang het geleden is dat je er bent geweest, als je naar je geboortestad gaat en mensen ziet met wie je bent opgegroeid, is het alsof je thuiskomt.
Daarom hebben mijn vrouw en ik de nadelen en voordelen van wonen in een dorp goed met elkaar besproken…en we zijn het beide eens: we trekken weg uit de stap en keren terug naar de roots van het dorps- en plattelandsleven!

voordelen dorp

Voordelen van wonen in een dorp

Vier voordelen van wonen in een dorp

Hier zijn, wat wij geloven, enkele van de grootste voordelen van het kiezen van wonen in een dorp!

1. Hogere maatschappelijke betrokkenheid.
Het is een stuk eenvoudiger om maatschappelijk betrokken te raken in een kleine stad. Het verenigingsleven floreert en brengt mensen dichter bij elkaar. Sociaal contact maken is een stuk eenvoudiger en dit is voor ons en de kinderen een grote troef!

2. Er is geen spitsuur!
Het leven in een dorp betekent minder woon-werkverkeer, minder stress, minder kosten.
De boodschappen doen we te voet of met de fiets. Ook de kinderen kunnen te voet naar school en dit samen met de kinderen uit de buurt.

3. Er is minder luchtvervuiling.
Minder voertuigen , minder industrie betekenen minder luchtvervuiling, waardoor het buitenleven een mooiere plek is om te zijn.

4.Lagere kosten van levensonderhoud.
Het leven in een dorp is veel goedkoper: je kunt een groot familiehuis krijgen voor dezelfde prijs als een studio in de stad. Ondersteuning van kleine bedrijven helpt de kosten laag te houden en de lokale economie te laten floreren.