Verbeter je energielabel en bespaar veel geld

De laatste jaren is besparen een belangrijk begrip geworden. Kunt u ook besparen op uw energiekosten, zonder in te leveren op comfort? Het antwoord is: Ja. Door te investeren in woningisolatie en eventueel in zonnepanelen kunt u het energielabel van de woning verbeteren. Het isoleren van uw huis brengt veel voordelen met zich mee, hieronder enkele voordelen:

  • De waarde van uw huis stijgt.
  • Lagere energiekosten
  • Verbetering van het leefcomfort;

De waarde van uw huis stijgt

Bij verkoop levert uw huis meer op waardoor u de gemaakte kosten van het isoleren weer terugverdiend. Sinds 2015 krijgt u een voorlopig energielabel. U kunt nadat u uw huis hebt geïsoleerd een definitief energielabel aanvragen. Dit zal een gunstiger energielabel opleveren. Bij goede isolatie verkrijgt uw huis een groen energielabel (label A of B). Uw huis zal daardoor stijgen in waarde. Vragen? Stel deze gerust aan de energielabel expert in Enschede, Almelo of een van de andere regio’s in Twente. 

Lagere energiekosten en een gunstiger energielabel

Doordat er minder energie wordt verbruikt, dalen de vaste kosten op uw energierekening.

Heeft u ook gekeken naar uw energieleverancier? Is de leverancier niet te duur? Het kan ook zijn dat u extra kosten kunt besparen door over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Slimme overstappers kunnen jaarlijks vele honderden euro’s besparen. Het kost je maar een paar minuten per maand. 

verbeter energielabel

Wil jij je energielabel verbeteren?

Verbetering van het leefcomfort

Een goed geïsoleerd huis geeft u meer comfort. Uw huis is namelijk eerder op de temperatuur die u wenst en houdt deze ideale temperatuur beter en langer vast. Bij een slecht geïsoleerd huis schommelt de temperatuur behoorlijk. Er lekt namelijk steeds warmte weg en de verwarming slaat vaker aan om dit te compenseren. Dat geeft schommelingen in de temperatuur.

Vraag een energielabel aan op Energielabelprijzen.nl

Heeft u uw woning verbeterd? Dan kan het slim zijn om ook een vernieuwd energielabel aan te vragen. Zo’n energielabel is tegenwoordig verplicht bij het verkopen van een woning. Maar ook wanneer u helemaal niet van plan bent om te verkopen kan het slim zijn om een nieuw label aan te vragen. Bijvoorbeeld om een lagere hypotheekrente te bedingen. Sommige geldverstrekkers geven namelijk een (kleine) korting op de rente voor energiezuinige woningen. Wanneer uw woning bijvoorbeeld van D naar B of van C naar A is gestegen, dan kan het zo zijn dat u aanspraak maakt op zo’n korting en dus lagere woonlasten.