VBO makelaar

Het is in ons land meestal niet moeilijk het kantoor van een makelaar te vinden. Die zijn vooral gevestigd in de wat betere kantoorbuurten en in klassiek aandoende panden, heel indrukwekkend.

Makelaar worden, is dat moeilijk?

Maar wat is er voor nodig om makelaar te worden? En hoe weet je als koper of verkoper van een huis of de makelaar met het indrukwekkende kantoor ook een goede makelaar is?

Makelaars zelf hebben natuurlijk ook al bedacht dat er eigenlijk een kwaliteitstest nodig is om te bepalen wie een goed makelaar is en wie niet. Natuurlijk werd een makelaar tot 2001 beëdigd, maar dat is een eenmalige gebeurtenis. De beëdiging bood dus niet echt een kwaliteitsgarantie.

Een kleine groep makelaars en taxateurs hebben daarom in 1985 besloten een vereniging van makelaars en taxateurs op te richten, met name en vooral om de kwaliteit van de makelaars, van de leden dus, in het oog te houden. Een jaar later werd de naam Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed gekozen en de VBO makelaar was een feit.

VBO makelaars heeft aan de wieg gestaan van de goede opleidingen, een verplichte certificeringsregeling, een kwaliteitsregister en een beroeps en gedragscode.

Makelaars krijgen nu een gedegen opleiding en weten wat ze wel en niet mogen en kunnen. Ze worden goed in de gaten gehouden, vooral door collega’s.
Lid zijn van de Vereniging VBO Makelaar, zoals de vereniging sinds 2009 heet, heeft natuurlijk ook voor u veel voordelen.

Geschilllen.

Mocht u als klant van een VBO makelaar niet tevreden zijn over de manier waarop een makelaar u heeft vertegenwoordigd, dan hebt u de mogelijkheid het onafhankelijk Tucht College aan te schrijven. Maar de meeste leden zullen zich nauwgezet houden aan de gemaakte afspreken. Hun eigen goede naam staat immers op het spel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.