Inbouwkasten zijn handige zaken in huis. Je kan er enorm veel spullen in kwijt en zo oogt je woning steeds opgeruimd. Er zijn vele verschillende mogelijkheden en ruimtes waar een inbouwkast handig van pas komt.
Hoe begin je hier aan, en waar dien je rekening mee te houden?
Ik help je graag op weg!
Maak een lijst
In de eerste plaats dien je uit te maken wat je allemaal kwijt wil in deze kast. Is dit enkel voor het opbergen van voorraad? Of is er nog een andere functie verbonden aan deze kasten? Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om toestellen zoals een wasmachine te verwerken in de inbouwkast. Ideaal in de bergruimte!
Lades? Een must!
Maak het jezelf makkelijk. Opteer voor laders op het laagste niveau. Je zal hier veel plezier aan beleven naarmate je ouder wordt.
Scharnierdeuren of schuifdeuren?
Schuifdeuren zijn handig, maar hou voor ogen dat je steeds alles goed en netjes zal moeten stapelen in de inbouwkasten anders blokkeer je het geleidsysteem.
Voorzie voldoende verluchting
Wanneer je toestellen voorziet in de inbouwkast, is het aangewezen voldoende verluchtingsroosters te voorzien. Zo kunnen de toestellen zonder problemen de ontstane werkingswarmte afvoeren. Voorzie steeds 1 rooster bovenaan de kast en eentje onderaan. Zo creƫer je de ideale luchtcirculatie.
Materiaalkeuze
Bedenk dat de meeste standaard plaatmaterialen niet vochtbestand zijn. Wil je de inbouwkast dus voorzien in een vochtige ruimte, dan is het aangewezen om gebruik te maken van vochtwerende of watervaste meubelpanelen.
Vaarwel aan stof
Werk de inbouwkasten netjes af aan de bovenzijde tot tegen het plafond. Hoe minder randjes en kantjes, hoe beter! Deze vangen stof en zijn moeilijk bereikbaar.
Indeling
In de vakhandel zijn verschillende handige kastinrichtingen verkrijgbaar zoals strijkplankhouders, binnenlades, rekjes en diverse accessoires. Snuister er vrolijk op los en geniet van het gemak dat u zal ontmoeten!