Inbetween gordijnen, waarvoor zijn ze te gebruiken?

We hoeven je wellicht helemaal niet te vertellen dat er door de jaren heen heel wat verschillende soorten gordijnen op de markt zijn verschenen. Eén van deze soorten zijn de zogenaamde inbetweens. Voor inbetween gordijnen geldt dat ze in één klap tal van verschillende voordelen kunnen realiseren. Zo kunnen ze niet alleen zorgen voor meer privacy in de woning, daarnaast kunnen ze tegelijkertijd toch nog altijd een bepaalde lichtinval in huis realiseren. Ben jij ook iemand die wel interesse heeft in het kopen van inbetween gordijnen, maar zou je daar graag in eerste instantie wat meer over te weten willen komen? Dan is het zeker een aanrader om je even te verdiepen in de informatie die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

Inbetweens, verkrijgbaar in verschillende materialen

Van belang om rekening mee te houden bij het aanschaffen van inbetween gordijnen is altijd dat ze gemaakt kunnen zijn van verschillende materialen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

  • Polyester;
  • Katoen;
  • Linnen;

Je moet er bovendien los van de materiaalkeuze ook rekening mee houden dat er zoiets bestaat als verschillende gradaties van transparante gordijnen. Van welke gradatie er nu precies voor jou van toepassing is, is afhankelijk van de stof in kwestie waar gebruik van wordt gemaakt.

lichte gordijnen

Mooie katoenen gordijnen.

Op welke voordelen kan je rekenen door het gebruik van inbetweens?

Het merendeel van de mensen kiezen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van zogenaamde inbetween gordijnen. Dit kunnen ze doen omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het zo dat mensen het vandaag de dag belangrijker vinden dan vroeger om te kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke privacy in hun woning. Om dit te kunnen realiseren is het echter zo dat er vaak gebruik dient te worden gemaakt van een vorm van raamdecoratie die ook meteen het zonlicht onttrekt aan de ruimte. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Door gebruik te maken van inbetween gordijnen creëer je meer privacy in huis zonder dat het natuurlijke zonlicht wordt geblokkeerd.

Naast bovenstaande voordelen is het zo dat je inbetween gordijnen ook zeer eenvoudig overal kan ophangen. Dit betekent dat je ze moeiteloos plaatst in je woonkamer, maar ook in bijvoorbeeld de slaapkamer. Bovendien dien je voor de aankoop van inbetweens uiteraard ook nooit te vrezen voor torenhoge kosten. Dit type van gordijnen zijn dan ook financieel erg toegankelijk te noemen.

Kamerhoge stoffen gebruiken voor je inbetweens of niet?

Je zou bij jouw inbetweens ervoor kunnen kiezen om gebruik te maken van kamerhoge stoffen. Veel mensen maken deze keuze uiteindelijk niet omdat ze vrezen op die manier met zeer hoge kosten geconfronteerd te worden. Dit gezegd hebbende is het zo dat je in de praktijk doorgaans voldoende hebt aan veel minder meters. Kamerhoge stoffen hebben doorgaans een breedte die twee keer zo breed zijn als gewone stoffen. In de praktijk is het zo dat je dan ook in het merendeel van de gevallen zomaar even ongeveer 50 procent minder nodig hebt dan bij gewone stof het geval is. Je kan dus absoluut zeker voor jouw inbetweens overwegen om gebruik te maken van kamerhoge stof.