Geef je meubels een opknapbeurt

De klok is weer verzet, het is eerder donker en in de avond zitten we dus weer vaker binnen. Je kijkt vanaf de bank tegen een meubelstuk aan en denkt: “die tafel begint er ook oud uit te zien”. Als je deze situatie herkend, dan is het tijd om er wat aan te doen! In dit artikel geven we je een aantal tips om je meubels op te knappen, ze zien er straks weer net zo uit als voorheen in de showroom!

Geef ze een onderhoudsbeurt met een professioneel middel

Het lijkt wel een beetje op magie, je smeert een goedje op je beschadigde, verouderde, houten tafel, je laat het intrekken, een keer met de doek er overheen en je tafel is weer als nieuw. De kracht van professionele onderhoudsartikelen wordt vaak onderschat. Zonde, want het is een geweldige manier om snel en gemakkelijk je oude meubels op te knappen. Let er wel op dat je geen goedkoop spul koopt. Door een kwalitatief middel te kopen zie je het beste resultaat en blijft het effect het langste bewaard.

welke meubels knap jij op?

welke meubels knap jij op?

Schuur ze op en geef er een nieuwe kleur aan

Ben je uitgekeken op die oude kast en kun je oude witte stoelen niet meer zien staan? Laat ze opnieuw stralen door ze een nieuwe, frisse kleur te geven! Door een simpele zoekopdracht te doen op YouTube kun je jezelf al snel opleiden tot meubelrenovatie expert. Misschien is dit wat overdreven, maar het is wel een handige tip. Schuur je meubels licht op, stap op de fiets naar de bouwmarkt en kies een frisse nieuwe kleur voor je meubels. Door ze een nieuwe kleur te geven lijkt het alsof je compleet nieuwe meubelen in huis hebt gehaald.

Kleed je meubels aan met accessoires

Soms mist je meubel gewoon net een stukje aankleding. Het aankleden van je meubels met leuke attributen kan een leuk effect geven. Het aankleden hoeft niet veel geld te kosten. Loop eens binnen bij de budgetknaller van je stad of dorp. Neem wat aansprekende artikelen mee en voordat je het weet is je saaie meubel omgetoverd tot een spectaculaire blikvanger!