Een kookeiland in je keuken

Tegenwoordig is het hebben van een kookeiland heel erg populair en het kookeiland is ook erg handig. Als je voldoende ruimte hebt dan is het een fraaie aanvulling op de rest van je keuken. Met een kookeiland krijgt je keuken een open uitstraling. Daarnaast kunnen er aan het eiland ook een aantal krukken of stoelen zetten, zodat je het eiland ook kan gebruiken als tafel.

Vaak zijn ze uitgevoerd met veel lades wat zorgt voor veel praktische opbergruimte. Het voordeel van een lade in de keuken is dat als je deze opentrekt je de hele inhoud van de lade kan zien. Dan hoef je dus niet eerst de hele inhoud van je kastjes eruit te halen.

Kookeilanden aanleggen in je woning

Je huidige keuken ombouwen naar een kookeiland

Vaak zie je wel dat als mensen een kookeiland in hun keuken willen, dat ze er dan voor kiezen om de hele keuken aan te pakken. Omdat de keuken grootschalig gerestyled wordt, ook omdat een aantal specifieke keukenonderdelen, zoals de wasbak en het fornuis vaak nog in de ‘oude’ keuken zitten. Dit zijn juist de onderdelen die ook vaak in een kookeiland zijn opgenomen. Naast een complete verbouwing van je keuken kan je er ook voor kiezen om alleen de aanrechtbladen te veranderen. Dan kan je de kastjes gewoon laten zitten. De kosten zijn in dat geval aanzienlijk lager.

Waar je wel altijd rekening mee moet houden is dat er door je vloer heen elektriciteit en wateraansluitingen gelegd moeten worden. Dus je vloer moet altijd open.

Inschatting van de kosten

Al met al is het een kostbare aanpassing. Als je het goed wil aanpakken dan loopt het al snel in de duizenden euro’s. Als je zelf veel kan helpen of je kiest voor goedkopere opties dan kan je de kosten reduceren. Zoals het behouden van de kastjes of het hergebruik van je vloer.