Een huis vinden zonder makelaar?

Zou je graag een huis willen kopen? Dan lijkt het voor de hand liggend dat je voor een behoorlijk lastige opdracht staat. Het vinden van een huis welke perfect zal weten te voldoen aan jouw vooropgestelde verwachtingen is immers alles behalve eenvoudig. Mede omwille van deze reden geven de meeste woningzoekers er de voorkeur aan om een beroep te doen op een makelaar. Deze makelaar maakt het eenvoudiger mogelijk om een geschikt huis te vinden (op korte termijn), maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Het is namelijk zo dat de commissie die een makelaar in rekening brengt behoorlijk kan doorwegen in de eindprijs. Het kan gelukkig ook anders, bijvoorbeeld door je aan te melden bij Hoodhunt!

               Hoe gaat Hoodhunt precies te werk?

Het vinden van een koopwoning zonder makelaar kan misschien op het eerste zicht een beetje afschrikken. In de praktijk is dat eigenlijk nergens voor nodig. Hoodhunt bewijst dan ook als geen ander dat dit eigenlijk op zeer eenvoudige wijze mogelijk is. Dit bovendien ook nog eens terwijl je kan rekenen op een zeer scherpe aankoopprijs. In principe beschik je bij Hoodhunt over verschillende mogelijkheden om je droomwoning te vinden. In eerste instantie kan je namelijk van A tot Z alles zelf doen. Dit betekent dat je in het systeem aangeeft in welke buurt je graag wil wonen en over welke oppervlakte de woning dient te beschikken. Wordt er een huis geplaatst die aan deze eisen voldoet? Dan wordt je daarvan op de hoogte gebracht.

huis kopen zonder makelaar

huis kopen zonder makelaar

In bovenstaande situatie zal je standaard het volledige aankoopproces zelf moeten doorlopen. Dit betekent dat de communicatie tussen de potentiële verkoper en jij als potentiële koper dus rechtstreeks tussen elkaar gebeurt. Er is dus geen sprake van een bemiddelaar of makelaar. Dit gezegd zijnde is het wel mogelijk om een beroep te doen op aankoopbegeleiding. Deze dienst wordt aangeboden door Hoodhunt en zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd bent verzekerd van de laagst mogelijke aankoopprijs voor het vastgoed van jouw keuze. Let wel, het spreekt voor zich dat er aan deze aankoopbegeleiding wel bepaalde kosten zijn verbonden.

               Welke rol speelt de gunfactor binnen de vastgoedmarkt?

De vastgoedmarkt is een markt zoals er eigenlijk maar weinig anderen bestaan. Dit blijkt onder meer uit de zogenaamde ‘gunfactor’ die toch vaak een belangrijke rol speelt. Ook hier weet Hoodhunt op meesterlijke wijze op in te spelen. Het is namelijk mogelijk om je als potentiële koper persoonlijk voor te stellen aan mensen die er aan denken om hun woning te verkopen. Dat lijkt misschien een beetje overbodige moeite, maar dat is het zeker en vast niet, integendeel. Hier komt de gunfactor namelijk om de hoek kijken. Vindt een bepaalde verkoper jou sympathiek en gunt hij het jou als bijgevolg om de woning van je keuze te kopen? In dat geval zullen ook de onderhandelingen wellicht heel wat soepeler verlopen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je gebruik gaat maken van Hoodhunt is het altijd een aanrader om ervoor te kiezen om je even persoonlijk voor te stellen aan de huiseigenaren die op deze website en in de gewenste buurt hun woning te koop aanbieden.