Appartement huren grote steden

Studentenstad

Toen ik na mijn middelbare schooltijd ging studeren, was een van de eerste dingen die ik nodig had een kamer. Mijn studie is in Delft en Rotterdam, wat natuurlijk enorme studentensteden zijn. Hierdoor is de woningnood ook erg hoog.
Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik niet in een standaard studentenhuis wilde wonen, maar een appartementje voor mezelf wilde gaan huren.
Na ruim vier maanden zoeken, had ik in noch Leiden als Delft een appartement gevonden om te huren. Daarom ging ik mijn zoektocht uitbreiden naar andere steden in de buurt.

Den Haag

Den Haag was een van de eerste steden waar ik ging zoeken voor een appartement. Ik kwam bij een makelaar terecht die meerdere appartementjes aan mij kon laten zien en we zijn deze ook direct gaan bekijken.
De eerste die we bezichtigden waren erg duur en in slechte staat. Uiteindelijk kwamen we bij een appartement in de buurt van Scheveningen wat me erg aansprak. Binnen een week was alles geregeld en had ik de sleutels!

Appartement huren grote steden

Bedenk van te voren goed hoe je wilt wonen in een grote stad. Wil je een studentenhuis of een appartement huren voor jezelf?

Delft

Na ruim een jaar in Den Haag te hebben gewoond, werd de reistijd toch te lang en besloot ik verder te gaan zoeken naar een appartement in Delft. Hier vond ik binnen twee weken een prachtig appartement aan de rand van de stad, op de tweede verdieping van een flat. Het appartement was niet groot, maar alles wat ik nodig had, zat er in.
Het had ook nog eens huurtoeslag, waardoor het voor mij als student prima betaalbaar was.

Appartement huren grote steden

Een appartement huren in grotere steden zoals Den Haag, Rotterdam en Delft kan soms een hele klus zijn. De woningnood is groot en je betaald enorm veel om in het centrum te kunnen wonen. De beste tip die ik kan geven: begin op tijd met zoeken, dan vind je uiteindelijk het appartement van je dromen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.