Aandachtspunten bij een huis kopen Portugal

Er is door de jaren heen heel wat gezegd en geschreven over een huis kopen Portugal. Er doen dan ook behoorlijk wat horror verhalen de ronde die in het merendeel van de gevallen helemaal niet terecht zijn, integendeel. In Portugal zijn er vele duizenden vastgoedeigenaars die over een buitenlandse roots beschikken. Bovendien zijn er uiteraard ook nog de miljoenen eigenaars die wel over de Portugese nationaliteit beschikken. Het merendeel van deze mensen is wel degelijk tevreden met de eigendom die ze hebben aangekocht. Dit is dan ook zeker en vast iets om bij stil te blijven staan wanneer u opnieuw één van de vele horrorverhalen leest over het aanschaffen van vastgoed in Portugal. 

Doe altijd een beroep op een advocaat in Portugal 

Ondanks het feit dat kopers van vastgoed in Portugal wel degelijk een aanzienlijke bescherming genieten vanuit de Portugese wetgeving is het zo dat het altijd wordt aangeraden om voorafgaand aan het tekenen van een overeenkomst een beroep te doen op een Portugese advocaat. Deze kent niet alleen de taal waarin de overnamedocumenten zijn opgesteld, daarnaast is hij of zij zich uiteraard ook perfect bewust van de geldende wetgeving ter zake. Bent u iemand die eigenlijk niet bereid is om een beroep te doen op een advocaat in Portugal en wilt u liever zelf het volledige aankoopproces afronden, bijvoorbeeld om kosten te besparen? In dat geval is de kans dat u wordt geconfronteerd met vervelende verrassingen zeker meer dan aanwezig. Denk dus goed na voordat u een dergelijke keuze gaat maken. 

huis kopen in portugal

huis kopen in portugal

Juridisch advies voor een huis kopen Portugal is niet duur! 

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen die een woning willen kopen in Portugal er niet voor om juridisch advies in het land zelf in te winnen omdat ze vrezen op die manier geconfronteerd te zullen worden met een aanzienlijke meerprijs op de aankoop. Deze vrees is echter in de praktijk helemaal nergens voor nodig. Juridisch advies met betrekking tot een huis kopen Portugal is zeer eenvoudig en bovendien ook voordelig in te winnen. In vergelijking met de kostprijs van de woning vallen deze kosten eigenlijk zelfs in het niets. Proberen te besparen op de kosten van een jurist in Portugal terwijl er veelal ettelijke tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s op het spel staan is echt nooit een goed idee, integendeel.

Kijk goed rond voordat u een huis gaat kopen in Portugal 

Wilt u graag een huis kopen Portugal? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat het aanbod doorgaans meer dan aanzienlijk te noemen is. In het bijzonder in de toeristisch minder populaire streken is het zo dat een woning in Portugal nog steeds heel wat voordeliger kan zijn dan in Nederland het geval is. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er op heel wat plaatsen massaal wordt gebouwd waardoor er toch steeds een behoorlijk aanbod beschikbaar is. Wilt u dus een huis kopen Portugal en wilt u daarbij zeker kunnen zijn van een goede ligging evenals een interessant prijskaartje? Dan is het altijd een goed idee om even grondig rond te kijken. Alleen op deze manier zult u namelijk uiteindelijk kiezen voor het best mogelijke vastgoed. 

 

Kijk bij EasyLivingPortugal voor het kopen óf verkopen van een huis in Portugal.