Waarom moet je kiezen voor een gietvloer in huis?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in hun woning gebruik te maken van een gietvloer. Een gietvloer is een naadloos afgewerkte vloer welke bestaat uit een basis van kunststof harsen. Gietvloeren worden geplaatst op een dragende vloer en dat ook steeds in verschillende lagen. Voor de afwerking kan een keuze worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een afwerking van lak, maar ook voor een glanzende of matte coating. Ook een antislip-afwerking behoort tot de mogelijkheden waardoor je een gietvloer moeiteloos in eender welke ruimte in je woning kan plaatsen. Wij hebben alle voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van gietvloeren voor je op een rijtje gezet.

  • 1.) Je bestelt een gietvloer in elke gewenste kleur 

Het eerste voordeel dat je zal ervaren bij het gebruik van gietvloeren in je woning is het rechtstreekse gevolg van het feit dat ze kan worden aangekocht in de meest uiteenlopende kleuren. In principe is een gietvloer verkrijgbaar in elke mogelijke RAL-kleur. Dit zorgt ervoor dat ze op vlak van uitstraling perfect kan worden aangepast aan het interieur waarin ze moet worden geïntegreerd. Heeft jouw interieur een overwegend donkere stijl? Dan kan je kiezen voor het gebruik van een donker gekleurde gietvloer. Wanneer je de voorkeur hebt gegeven aan een moderne, strakke en bovendien ook lichte look voor in je interieur zal je kunnen vaststellen dat lichte gietvloeren wellicht de beste keuze kan zijn. Ook dat is perfect mogelijk! Je kan ze zelfs volledig wit maken!

  • 2.) Een gietvloer is te combineren met vloerverwarming 

Het is zo dat er door de jaren heen heel wat onwaarheden zijn verschenen met betrekking tot het al dan niet kunnen gebruiken van vloerverwarming in combinatie met een gietvloer. Veel mensen hebben daarbij gesteld dat dit helemaal niet tot de mogelijkheden behoort. Dat is echter niet correct, integendeel. Het is in de praktijk wel degelijk mogelijk om ervoor te kiezen om vloerverwarming te laten plaatsen onder een gietvloer. Dat kan echter uitsluitend wanneer er sprake is van een PU gietvloer. Bij een epoxyvloer zou dat in principe ook mogelijk zijn, maar het is toch een stuk lastiger. 

  • 3.) Een gietvloer is naadloos en dus zeer comfortabel en hygiënisch 

Wanneer je ervoor kiest om een bepaalde vloer te laten plaatsen in je woning zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor over tal van verschillende eisen kan beschikken. In eerste instantie is het voor veel mensen belangrijk dat een vloer comfortabel is om op te lopen. Dat niet alleen wanneer je pantoffels draagt, maar bijvoorbeeld ook wanneer je gewoon op blote voeten doorheen de woning wenst te lopen. Dat lijkt een evidentie, maar dat is het zeker niet. Voor een tegelvloer geldt namelijk dat ze altijd beschikt over voegen of groeven. Deze kunnen erg pijnlijk zijn om over te wandelen. Bij gietvloeren is er sprake van een volledig effen oppervlak waarbij er dus geen groeven aanwezig zijn. 

 

Een extra voordeel van het ontbreken van groeven in de vloer heeft betrekking tot de hygiënische eigenschappen van dit type vloer. Het ontbreken van voegen of groeven zorgt er namelijk voor dat vuil er zich niet zo eenvoudig in kan manifesteren. Dit maakt een gietvloer ook een uitermate geschikte vloer om te integreren in bijvoorbeeld een laboratorium. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, er zijn aan het gebruik van gietvloeren heel wat bijzonder interessante voordelen verbonden waar je maar wat graag op zal willen kunnen rekenen.

 

Kijk voor meer informatie over gietvloeren op www.g-vloeren.nl