Het plaatsen van rolluiken biedt een meerwaarde aan je woning door een tal van voordelen: je sluit je ’s avonds af van de buitenwereld zodat je een knus en beschermend gevoel creëert. Inbrekers slaan woningen met rolluiken liever over. Het wordt meteen een stuk moeilijker om een raam in te slaan! Rolluiken houden het licht buiten: slapen in het donker zorgt voor een diepere slaap en overdag kan je de zon tegenhouden of een ruimte volledig donker maken.
Isolerend en geluidsarm
Ook al heb je dubbel of isolerend glas, rolluiken werken nog eens extra isolerend. Het houdt de kou tegen en de warmte binnen. Dat is energie besparend en scheelt in je portemonnee.
Maar ook in de zomer, kan je de zon tegenhouden en het binnen lekker koel hebben! Rolluiken breken daarbij ook geluid waardoor
het buitenlawaai, zoals verkeer wordt tegengehouden. Je kan ook zelf je tv of geluidsinstallaties iets luider zetten.
Handig qua bediening
Met de opkomst van domotica, is het openen of sluiten gecentraliseerd op één punt. Je kan een timer instellen of de rolluiken sturen via een app. Het prijsverschil is momenteel niet erg groot, dus weinig mensen kiezen nog voor een handbediend rolluik. De prijsverschillen zitten hem vooral in het type motor, extra optie en het materiaal.
Rolluiken welk materiaal?
Bij het kiezen van nieuwe inbouw- of opbouwrolluiken zijn er diverse materialen: PVC, aluminium of hout. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen en een eigen kostenplaatje. Pvc is duurzaam en budgetvriendelijk, aluminium is super isolerend en inbraakwerend en hout is natuurlijk en warm qua uitstraling. Vanzelfsprekend bepalen het aantal en de afmetingen van de rolluiken die u laat monteren de eindkosten. Ga voor een CE-label, dat is een keurmerk dat voldoet aan de Europese eisen qua veiligheid en bescherming van het milieu.