De mooiste muurdecoratie voor in de woonkamer

Heeft jouw huis weinig sfeer en weet jij niet wat je hieraan kunt veranderen? En ben jij op zoek naar tips om je kale muren mooi aan te kleden? Dan is deze tekst voor jou! Een mooie woning wordt pas gezellig wanneer deze goed is aangekleed en volledig is  gedecoreerd. Om dit te kunnen bereiken is muurdecoratie woonkamer een goede manier om de ruimte op te fleuren. Met de tips die wij jou gaan geven is jouw huis binnen no time een echt thuis geworden en voel jij je hier helemaal op je gemak. Van foto’s aan de muur tot muur stickers: het kan allemaal.

 

Lijsten aan de muur

Eén van de bekendste manieren om een muur te vullen, is door foto’s op te hangen. Je kunt een muur vol hangen met veel verschillende lijsten in allerlei verschillende maten of je kunt voor wat grotere en minder lijsten gaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw smaak en wat jij mooi vindt. Voor deze lijsten kun jij je eigen foto’s uitprinten. Dit is niet het enige wat je ermee kunt doen. Steeds vaker komt het voor dat mensen mooie posters uitzoeken en inlijsten. Posters heb je tegenwoordig in alle vormen en stijlen die jij je kunt bedenken. Dit maakt het de perfecte Wanddecoratie woonkamer.

Een woonkamer met veel decoratie

Een woonkamer met veel decoratie

Groen in huis halen

Planten kun je natuurlijk op de grond zetten, op een kast plaatsen of in een raamkozijn neerzetten, maar dit zijn niet de enige mogelijkheden. Het is namelijk ook erg leuk om je planten aan de muur te kunnen plaatsen. hiervoor kun je mooie plankjes of rekken ophangen. Deze vul je dan met mooie planten en andere decoratie. Heb jij geen groene vingers? Dan is het mogelijk om kunstplanten te gebruiken of om andere decoratie op de plank neer te zetten. Zo kun je toch je muur mooi opvullen en sfeer in huis halen. Kaarsen staan overigens ook altijd mooi op zulke planken en rekken. 

 

Klok aan de muur hangen

Een ander ding dat erg handig is in huis, is een klok. Een klok is een praktisch apparaat, maar ook super leuk voor aan je muur als wanddecoratie. Klokken kun je immers in alle soorten en maten krijgen, waardoor er altijd iets moois bij zit voor jouw huis. Dient het niet als een praktisch ding, dan is het wel voor de sier. Een klok kan direct veel sfeer in je huis brengen. Zeker als deze volledig past bij de andere kleuren en decoratie in je huis. Het is leuk om hiermee te spelen en te kijken wat leuk zou zijn voor in jouw woonkamer.

 

Woonkamer groter laten lijken

Is jouw woonkamer relatief klein en wil jij de ruimte groter laten lijken? Dan is een spiegel de perfecte manier om dit te doen. Spiegels laten een ruimte namelijk groter lijken dan dat deze werkelijk is. Spiegels worden tegenwoordig helemaal niet meer alleen gebruikt als een functioneel object. Het komt steeds vaker voor dat mensen dit gebruiken als een woonaccessoire. Spiegels kun je dan ook in veel stijlen krijgen.